ΠΟΛΥΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΕΡΕΥΝΑ

1. Η Φιλοσοφία μας

Η ανθρώπινη επαφή, ο επαγγελματισμός, το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό μας, η αγάπη για την εκπαίδευση και η δημιουργικότητα σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες, είναι κάποια από τα γνωρίσματα της ομάδας που επί 23 χρόνια, αναπτύσσει ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ελλάδος στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης οριζόντιων δεξιοτήτων της δια βίου μάθησης, το πολυεκπαιδευτήριο ΕΡΕΥΝΑ.

2. Απευθυνόμαστε

Σε παιδιά (δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου), σε ενήλικες, φοιτητές, ιδιώτες και επαγγελματίες. Δεν είναι τυχαίο που το κέντρο ΕΡΕΥΝΑ, υπήρξε στην Ελλάδα, επί 13 χρόνια η 1η σχολή υπολογιστών σε παιδιά στα Χανιά, καταγράφοντας τις περισσότερες εγγραφές από 10 έως 16 ετών. Ήδη ξεκινάμε μια Ακαδημία Ρομοποτικής για μαθητές και “Αγγλικά για παιδιά δημοτικού”. Παράλληλα υλοποιούμε με μεγάλη επιτυχία επιδοτούμενα προγράμματα – Voucher σε ανέργους των Χανίων μέσω του ΚΕΚ. Γενικότερα αποτελούμε μια εκπαιδευτική δομή που προσφέρει πρακτική γνώση και επαγγελματική κατάρτιση στα Χανιά σε τέτοιο επίπεδο, που δύσκολα κάποιος αποκτά ως γνώσεις στην τυπική του εκπαίδευση.

 

3. Τομείς Σπουδών

Είμαστε Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2, αδειοδοτοημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ και με δυνατότητα συμμετοχής σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής ένωσης, όπως τα Voucher, αποτελώντας ήδη ως ΕΡΕΥΝΑ ένα δημοφιλές ΚΕΚ στα Χανιά. Διενεργούμε πιστοποιήσεις όλων των επιπέδων του ΑΣΕΠ, με μεγάλη επιτυχία επί σειρά ετών, στις βασικές δεξιότητες υπολογιστών. Παράλληλα είμαστε επίσημο αδειοδοτημένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών. Από τον Ιούνιο είμαστε αδειοδοτημένο ιδιωτικό ΙΕΚ για αναγνωρισμένες σπουδές μεταλυκειακής ηλικίας. Αρκετοί απόφοιτοι μας, γεύονται αυτή τη στιγμή καλές θέσεις εργασίας, δημόσιου και ιδιωτικού χώρου.

Τα Εκπαιδευτήρια ΕΡΕΥΝΑ, έχουν υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία επιδοτούμενες δράσεις ανέργων, με επιταγές κατάρτισης (voucher) στην πόλη των Χανίων. Όπως voucher ανέργων 18 έως 29 ετών, voucher 18 έως 24 και 25 έως 29 ετών, για πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ του ΟΑΕΔ, τουρισμού από ΣΕΤΕ & ΕΕΔΕ, δράσεις που υλοποιήθηκαν από το 2013 έως το 2015. Αυτό το διάστημα υλοποιείται το πρόγραμμα Voucher τουρισμού Β’ φάσης για ηλικίες 18 έως 29 ετών και από 1-12-2016 υλοποιήσαμε το νέο voucher για ηλικίες 29 έως 64 ετών, με λήξη 30-12-2016. Μια μεγάλη επιτυχία του ΚΕΚ ΕΡΕΥΝΑ ήταν στη συμμετοχή του στα Κοινωφελή προγράμματα δήμων, που υλοποιήθηκαν το 2017 στα Χανιά.